een pion van het grootkapitaal

door johan_velter

crombez_de verdediger van het grootkapitaal

“Gasten! Champagne! Vrouwen! Meisjes! Alhier! Kameraden! Gezellinnen! Vandaag geen boterkoeken met warme chocolademelk maar echte tingelding tinkeling! Champagne! We hebben het gehaald! We zitten safe en in de goede boter!

Onze pion, zie hem daar staan op onze foto met zijn handen voor zijn kruis, de schaapachtige glimlach, zijn baard niet geschoren – het bourgeoiskenmerk van de idioot –, die foute hemdskleur: hij is van ons. Lang hebben we dit portret op onze website, optima.be, gehouden: de staatssecretaris die de fraude moest bestrijden, kwam ons, Optima-weldoeners, handjes geven en zo was het duidelijk: touche pas à mon pote. Alles voor het geluk. Dan gaven wij hem een duwtje en de ander een knietje. Nu ligt ook de weg open voor de dochter – alles gaat zoals gepland. John Crombez is voorzitter van de SP.A en Daniël is echt ziek, hij speelt iets te goed de martelaar – dat was niet zo afgesproken.
Ha, het geld mag stromen, de controle is gepland. Regels moeten er zijn, zeker ook voor de anderen. Wij kennen onze weg en zij kennen ons. We zijn onszelf te rijk. Hij zit in onze zak en wij, wij mogen verder doen. Hun sociaal-democratie bestaat dankzij het geld – en omgekeerd. Het volk: het voetbal en de leegte, wij: de loge, wij, de volle pot.”

Advertenties